5 tipů pro magnet fishing

1) Najděte si dobré místo

Místa, kam se lidé chodí koupat mohou být dobrým začátkem. Dále pak mosty a mola, ze kterých člověk mohl něco upustit. Vyvarujte se kašnám s penězi - odtud byste mohli odejít s tučnou pokutou!

Nezapomeňte si prohlédnout náš manuál "Magnet fishing"

2) Buďte opatrní

Nikdy si neberte domů předměty, které nejste schopni identifikovat. Pokud pomocí magnet fishingu najdete zbraň, měli byste váš nález nahlásit místní policii. Může to být důkaz, důležitý pro vyřešení trestného činu.

Dbejte také na svou bezpečnost při zacházení se silnými magnety. Špatná manipulace může vést k zaseknutí prstů nebo kůže mezi magnetem a přitahovaným předmětem a způsobit vám modřiny či pohmožděniny. Ty nejsilnějsí magnety mohou způsobit až zlomeniny. Při manipulaci s rybářskými magnety noste ochranné rukavice a nikdy nepoužívejte více než jeden magnet najednou. Vždy udržujte magnety ve vzdálenosti alespoň 1,5 m.

Ochranné rukavice můžete najít na našem eshopu.

3) Udržujte čistotu

Magnet fishing je udržitelný koníček. Při hledání pokladů vytáhnete z vody značné množství drobného i objemnějšího kovového odpadu. Dbejte na to, abyste u vody nezanechávali nepořádek a odpad řádně zlikvidovali. Tak bude toto hobby zábavné pro všechny.

4) Skladujte správně své vybavení

Jednoduše svou výbavu po použití omyjte a po uschnutí ji vraťte zpět do pouzdra. Pokud pouzdro na magnet a lano nemáte, doporučujeme použít to, ve kterém jste magnet obdrželi, s pěnou nebo ručníkem kolem suchého magnetu. Zajišťujete tak co nejdelší životnost magnetu. Zároveň neskladujte magnet poblíž předmětů s magnetickým potenciálem.

5) Mějte trpělivost a bavte se

Jako hledači pokladů budete potřebovat notnou dávku trpělivosti, než najdete něco výjimečného. Většina nalezených předmětů pravděpodobně skončí v koši - rezavé hřebíky, zátky, kovové šupinky z bahna na vodním dně. V případě, že nashromáždíte větší množství kovového šrotu, můžete jej odvézt na sběrný dvůr a dostat za něj peníze. Na opravdové poklady se ale vyplatí si počkat!

Extra tip

Vždy kupujte magnety, které jsou vhodné pro vaše účely. Chcete magnet s velkým magnetickým polem pro co nejbohatší úlovek? Podívejte se na 360° magnety. Hledáte magnet pro děti? Prozkoumejte nabídku slabších magnetů. Nejvýhodnější nabídku všeho, co potřebujete pro odstartování vaší hledačské éry najdete v sekci sad pro magnet fishing.